2013. február 25., hétfő

17. Jonne



   Összevont szemöldökkel figyelte a távozni vágyó nőt. Mi ütött belé? Egyik percben rámászik, a másikban úgy menekül előle, ahogy ő menekült előle. A hangjában pedig volt valami szívszorítóan fájdalmas, mintha nem is akarna igazából elmenni, mintha várna valamire.
-         Ugye nem akarsz menni? – kérdezte csendesen, őszinteségre várva.
   Az ablakon nem sok fény szűrődött be, a félhomály intimnek és puhának hatott. Fel akarta kapcsolni a villanyt, hogy lássa a nő arcát, s annak minden ösztönös, apró kis mozdulatát. Ezek szerint tényleg csak az énekes érdekelte, akit most, hogy nem kapott meg, lelép? Sophie nem válaszolt, de nem is nyitotta ki az ajtót.
-         Elhiszem, hogy éhes a macskád, de Hata gyakran nem talál be a szobájába – jegyezte meg, hogy oldja a köztük lévő feszültséget.
   A nő halkan felkuncogott. Szerette ezt a nevetést, kicsit ő is elmosolyodott, majd elindult a villany felé. Feloltotta, aztán mögé lépett. Gyengéden fogta meg a csuklóját, ami a kilincsre kulcsolódott, aztán levette róla. Lehet, csak az énekes kell neki, de ő egészen megkedvelte.
-         Nem hiszem, hogy meg tudna ijeszteni – jegyezte meg Sophie enyhe gúnnyal a hangjában és visszafordult felé.
   Ellépett mellőle, úgy érezte közelsége feszélyezi és ő sem érezte túl jól magát mellette, mert vágya azonnal fellobbant.
-         Nyuszibb vagy, mint én – mosolygott magában, azzal a kipakolatlan bőröndjéhez ment.
-         Ezt meg, hogy értsem?
-         Egyik pillanatban rám mászol, a másik pillanatban pedig majdhogynem szó nélkül távoznál – vont vállat, előkotorva egy alsónadrágot és egy fekete melegítőt.
-         Én egyáltalán nem vagyok nyuszi, de úgy megijedtél, mintha farkast látnál! – rázta meg lassan a fejét.
   Kiegyenesedett, beletúrt nedves tincseibe, kicsit felvonta a szemöldökét. Lustán elmosolyodott a kifejezés miatt. – Farkasnak gondolod magad?
-         Nem, te látsz annak – háborodott fel.
   Egészen vidáman mosolygott tovább, a szürkés szemekbe nézett, melyek egészen zavartnak tűntek. Jól állt Sophienak a felháborodás. – Farkasnak biztos nem látlak. Mindjárt jövök, ha esetleg újra menekülni támadna kedved, valóban gondold át azt a lehetőséget, hogy Hata két lánnyal fetreng a földön vagy a kanapén – mondta szórakozottan és visszament a fürdőszobába.
   Gyorsan felvette az alsónadrágot és a melegítőt is, amit egyébként nem szokott alváshoz viselni. Aludni akar? Váo! Mintha ezzel a nővel a közelében képes lehetne az alvásra! Lehunyta egy hosszú percre a szemét. Miért akart annyira menekülni? És mi volt az a kétségbeesés a hangjában? Miért érezte úgy, hogy muszáj itt tartania, amikor pár perccel ezelőtt ő menekült el előle és talán arra vágyott, hogy menjen el, ne akarjon belőle semmit?
   Egy apró kis remegés a hangjában és teljesen elfelejtkezik magáról, meg persze a kétségeiről. Csak az énekes kell neki – suttogta valami gonosz benne. Miért tűnt annyira elveszettnek, ahogy ott hadonászott kezében a cigivel?
   Visszament a hálószobába. Az egyszer biztos, hogy bár az este a végéhez közeledik, igazából még el sem kezdődött. Különös vágy hajtotta titkok felfedezésére, például arra, miért érzi úgy, hogy Sophie folyamatosan szerepekbe menekül, és azokat játssza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése