2013. február 27., szerda

19. Jonne



   Nem tudott nem mosolyogni. Elfordította a kulcsot és zsebre tette. Való igaz, eddig egy pillanatig sem gondolt bele a nő helyzetébe, saját kétségbeejtő szarságai, és önsajnálata érdekelte csupán. Nem volt éppenséggel kedves, sőt, ha objektíven szemléli, egészen gonoszan viselkedett, vagy ha gonoszan nem is, egy seggfejként.
   Tetszett neki Sophie kirohanása, nem árt, ha valaki néha felhívja arra a figyelmet, hogy mekkora barom. Zsebre rakta a kulcsot, miközben az ingerült szürkéskék szempárba nézett.
-          Add vissza – mondta zaklatottan és mérgesen.
-          Nem – felkapcsolta a villanyt. – Leborotváltam a bajszom – jelentette ki. – Tetszik? – Azt azért nem rakta hozzá, hogy bár egyik kis része azt akarta, hogy elmenjen, a másik tetszeni próbált neki.
-          Neked teljesen elmentek otthonról! – duzzogott tovább a nő, és látszott rajta, hogy a legszívesebben toporzékolna. – Nem érdekel, csak az, hogy add vissza a kulcsot – tenyérrel felfelé kinyújtotta a kezét és tett egy lépést felé.
   Összefonta mellkasa előtt a karjait. – Nem – jelentette ki ugyanolyan higgadtan, mint az előbb.
   Ha eddig baromnak hitte, akkor most egyenesen vadbaromnak fogja tartani. Az ágyhoz ment, leszórta róla a cuccait a legcsekélyebb érdeklődés nélkül figyelve, hogyan esik minden a földre.
-          Most mit csinálsz? – kérdezte a nő zaklatottan, újabb lépést téve felé.
   Mennyi idő kell egy boszorkánynak, míg lenyugszik? Megállt az ágy mellett, majd ránézett Sophiera.
-          Jonne, add ide azt a hülye kulcsot! – szólt rá újra a párizsi szépség nagyot sóhajtva.
-          Nem – makacskodott, alig bírta ki, hogy ne mosolyogjon. – Nem is farkas vagy, hanem egy durcás macska, aki nem kapott elég kényeztetést, ezért most kiélezi a körmét, lehetőleg…
-          Durcás macska? Kényeztetést? – szisszent fel újra.
   Magában tovább mosolygott, egyre jobban szórakoztatta a helyzet, de leginkább még mindig azon nevetett, ahogy a nő parodizálta esetlenségét. Na igen, néha azért a sarkára tud ő is állni.
-          Szexelni akartál. Nem szexeltünk. Durcás lettél – vont vállat, s hirtelen bele sem gondolt, hogy szavai akár nagyon sértőek is lehetnek.
   Most Sophie hebegett és habogott, mondani akart valamit, de nem tudott megszólalni.
-          Ha a macskáknál tartunk, elvitte a cica a nyelvedet? – vonta fel kicsit a szemöldökét és nem bírta ki, hogy ne nevesse el magát. – Egyébként is, te szórakozol velem, de legalább most kicsit őszintének tűnsz.
-          Én mikor szórakoztam veled? Te nevetsz ki most is!
-          Olyan vagy, mintha eljátszanál nekem egy szerepet – vonta meg a vállát. – Leállítottad a barátaim próbálkozását, behoztál magaddal rámenősen, aztán pedig azt mondtad nem akarsz megerőszakolni, mégis megsértődsz, hogy nem feküdtem le veled és azonnal menekülnél el.
   Egy hosszú percig még a nőre nézett, aztán lefeküdt az ágyra és úgy figyelte tovább. Fájt a szeme a fénytől, s hányingere is volt a sok alkoholtól, nem beszélve a jóleső fáradtságról, amit minden koncert után érzett, mégis úgy érezte, akár napokig el tudná nézni a feldúlt teremtést.
-          Nem szórakozom veled, csak, mint kitalálhattad, nem szoktam mindenhova berakni, ahova be lehet – mormolta csendesen. – Mi lesz, megküzdesz a kulcsért, vagy inkább megnyugszol végre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése